28 листопада 2008, 09:40

Дві родини з Луганщини прийняли участь у Всеукраїнському Форумі усиновлювачів.

За інформацію Служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації, родина Рожко та родина Лисиченко з Луганщини прийняли участь у Всеукраїнському Форумі усиновлювачів, що пройшов за участю Президента України Віктора Ющенка 27 листопада 2008 року у Києві. У Форумі взяли участь близько 500 дітей та батьків з усієї України.
Також на Всеукраїнському форумі Луганщину представляли заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Головненко, начальник Служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації Раїса Родіна, директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Єременко та заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Луганської облдержадміністрації Сергій Єременко.
Головна мета форуму – підбиття підсумків цьогорічної роботи влади у сфері національного усиновлення та окреслення головних завдань на наступний рік.
Родина Сергія та Світлани Рожко мешкає в смт. Білокуракине та виховує прийомного сина Станіслава. В родині Лисиченко з Попасної окрім двох рідних дітей виховується усиновлена донька та ще семеро прийомних дітей.
За підсумками Року підтримки національного усиновлення Президент відзначив державними нагородами України учасників цього процесу. Так, за значний особистий внесок у вирішення питань соціального захисту дітей, створення сприятливих умов для всебічного розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, формування у дітей високих духовних і моральних якостей, багаторічну сумлінну працю орденом княгині Ольги III ступеня була нагороджена начальник служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації Раїса Родіна та завідувач Луганського обласного притулку для дітей Лідія Сазонова.
Звання «Заслужений працівник охорони здоров’я України» було присвоєно головному лікареві Луганського обласного будинку дитини №2 Катерині Донцовій. Звання «Мати-героїня» отримала мати шести дітей, член Луганської міської організації багатодітних сімей Надія Буткова.
Також на форумі Президент повідомив, що підтримав ініціативу громадськості та Міністерства сім’ї і своїм указом оголосив в Україні День усиновлення 30 вересня.