28 листопада 2008, 09:45

Губернатор створив на Луганщині обласну координаційну раду з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Голова Луганської обласної державної адміністрації Олександр Антіпов підписав розпорядження про створення обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.
Очолив обласну координаційну раду заступник голови облдержадміністрації Юрій Хунов. До її складу увійшли начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Висоцький, директор благодійного фонду «Крок у майбутнє», заступник голови Ради (за згодою) Лариса Анохіна, головний лікар Луганського обласного протитуберкульозного диспансеру, секретар Ради Галина Роєнко та головний лікар Луганського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом, секретар Ради з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу Реваз Чхетіані.
Рада є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при облдержадміністрації.
Основними її завданнями є підготовка пропозицій щодо визначення пріоритетів та забезпечення реалізації державної політики з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, консолідованого використання коштів, передбачених на боротьбу з зазначеними хворобами, з метою їх раціонального та ефективного витрачання. Рада також сприяє узгодженій діяльності управлінь та відомств, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних і громадських організацій тощо. На Раду покладено проведення моніторингу виконання програм та вжиття заходів з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Також Рада приймає участь у розробленні проектів, програм та заходів цім хворобам.
Рада відповідно до покладених на неї завдань має право створювати, у разі потреби, консультаційні, експертні та робочі групи із залученням провідних учених, фахівців науково-дослідницьких інститутів, вищих навчальних закладів, інших установ та організацій (за згодою їх керівників). Також Рада має право вносити в установленому порядку пропозиції щодо використання коштів, передбачених у державному і місцевому бюджетах для протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.
Діяльність Ради проводиться на громадських засадах.