28 листопада 2008, 14:25

У роботі з громадянами треба застосовувати не лише традиційні методи, а й залучати нові форми роботи. – Сергій Тихоновський.

«У своїй роботі з громадянами ми маємо застосовувати не лише традиційні методи, а й залучати нові форми роботи», – відзначив заступник голови – керівник апарату Луганської облдержадміністрації Сергій Тихоновський під час семінару-тренінгу, присвяченого реалізації в області нового проекту «Громадська експертиза». За совами Сергія Тихоновського, Луганщина стане першою в України, де буде запроваджений цей проект.   
В семінарі також прийняли участь головний консультант Служби з питань звернень громадян Секретаріату Президента України Ірина Куровська, представники управління державної служби Головного управління державної служби України в Луганській області, заступники міських голів та голів райдержадміністрацій, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.
Проект «Громадська експертиза» направлений на розробку механізму соціально-економічного моніторингу та «зворотного зв’язку» для вирішення проблем громад та окремих громадян, на залучення до діалогу громадськості кожної адміністративно-територіальної одиниці Луганської області. Метою проекту є вивчення причин, що спонукають громадян звертатися в органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.
Для реалізації проекту в райдержадміністраціях та міськрадах будуть встановлені скриньки «Громадський контроль», в які кожний мешканець області зможе опустити свої зауваження та пропозиції щодо вирішення територіальних або особистих проблем. В результаті даного проекту буде посилено громадський контроль над діяльністю органів влади та місцевого самоврядування.