02 грудня 2008, 09:20

На 2,6 млн. грн. знизилася загальна сума заборгованості із заробітної плати на підприємствах Луганщини протягом тижня.

За оперативними даними щотижневого моніторингу Головного управління праці та соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, станом на 28.11.2008 року загальна сума заборгованості із заробітної плати зменшилася на 2,6 млн. грн. (3,2%) у порівнянні з попередньою звітною датою (21.11.2008) і склала 77,5 млн. грн.
По економічно активних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати зменшилася на 2,5 млн. грн. (або на 5,7%) і склала 41,6 млн. грн.
Відсутні борги працівникам економічно активних підприємств Антрацитівського, Біловодського, Білокуракинського, Краснодонського, Слов'яносербського, Міловського, Марківського, Троїцького районів.
По підприємствах комунальної та комунально-корпоративної власності сума невиплаченого боргу зменшилася на 0,2 млн. грн. (3,0%) у порівнянні з 21.11.2008 року і склала 6,4 млн. грн.
Борги з виплати заробітної плати працівникам підприємств державної та державно-корпоративної форм власності склали 22,2 млн. грн. і збільшилися на 2,1 млн. грн. (10,4%) у порівнянні з попередньою звітною датою.
По підприємствах, які проходять процедуру боргу зменшилися на 0,2 млн. грн. (0,6%) у порівнянні з попередньою звітною датою і складає 33,4 млн. грн.
По економічно неактивних підприємствах сума боргу залишається на рівні попередньої звітної дати – 2,6 млн. грн..
Міськими та районними комісіями з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат протягом тижня проведено 16 засідань, у тому числі у містах: Алчевськ, Красний Луч, Лисичанськ, Луганськ (4), Первомайськ, Ровеньки, Стаханов, Сєвєродонецьк та у Кремінському, Перевальському, Попаснянському, Станично-Луганському, Старобільському районах.
Стан погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат на підприємствах району 25 листопада 2008 року було розглянуто на засіданні комісії, створеної при райдержадміністрації Білокуракинського району. Заслухано керівників: ДП «Зоряне», Стов «Славутич», ДП «Украгростар», СТОВ «Україна», СТОВ «Прогрес».
       З метою здійснення контролю за додержанням законодавства про працю спеціалістами управлінь праці та соціального захисту населення проведено перевірки 18 підприємств. Для вжиття заходів до керівників, які порушують законодавство про працю, матеріали перевірок підприємств: СФК «Роза» у Новопсковському районі, ВАТ «Кремінський завод «Хіматоматика» у Кремінському районі, АКСП «Укренергочермет» та КУ «Спецмонтаж» у м. Стаханові – направлено до органів прокуратури на місцях.
Робота по погашенню заборгованості із заробітної плати на підприємствах області триває та знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.