02 грудня 2008, 14:41

План заходів щодо реалізації у 2008 році Стратегії подолання бідності затверджено губернатором.

Своїм розпорядженням голова Луганської обласної державної адміністрації Олександр Антіпов підписав затвердив план заходів щодо реалізації у 2008 році Стратегії подолання бідності.
Згідно з планом управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації доручено протягом року організувати роботу з відродження шефства підприємств, установ, організацій усіх форм власності над багатодітними і неповними сім’ями. Служба у справах дітей облдержадміністрації протягом року має створити 43 прийомні сім’ї та 1 дитячий будинок сімейного типу і влаштувати до них 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
На головні управління охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, а також на службу у справах дітей покладено забезпечення комплексної (соціальної, психологічної, медичної) реабілітації дітей, які позбавлені батьківського піклування.
До плану заходів також входять пункти про надання соціальних послуг сім’ям, дітям і молоді у сільській місцевості, про поліпшення матеріально-технічного стану відділень ранньої соціальної реабілітації інвалідів і територіальних центрів соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян похилого віку та інвалідів тощо.
Контроль за виконанням плану заходів покладено на заступника голови облдержадміністрації Юрія Хунова.