03 грудня 2008, 09:35

За підтримки ДП «Луганськстандартметрологія» регіональні приладобудівники виходять на національний ринок.

З метою просування регіональної продукції на національний ринок луганські приладобудівники спільно з ДП «Луганськстандартметрологія» взяли участь у спеціалізованій виставці у Києві. Вже всьоме ДП «Луганськстандартметрологія» і приладобудівні підприємства області представили на ній свою продукцію та послуги.
ДП «Луганськстандартметрологія» на регіональному стенді представив продукцію 7 підприємств – флагманів приладобудування регіону: ТОВ НВП «Мікротерм», ТОВ НВП «АНТЕКС-автоматики», ЗАТ СНВО «Імпульс», ІТЦ «Вібродіагностіка» (м. Сєвєродонецьк), НПФ «Спецприлад», ТОВ «Фабрика «Труд», ТОВ ДП «Енергосервіс» (м. Луганськ). Стенд з відображенням практичної роботи метрологічних підрозділів був оснащений сучасним перевірочним обладнанням.
Особливо слід відмітити заявлені на виставці розробки ТОВ НВП «Мікротерм», серед яких нові калібратори контролю температури МТМ1000. Вони використовуються метрологами служб КВП і А хімічних виробництв, в металургії й енергетиці.
Широкий спектр вимірювальних приладів був представлений НВФ «Спецприлад». Зокрема, прилади для виявлення витоків побутового газу, що успішно зарекомендували себе у сфері газових господарств, прилади автодіагностики тощо.
ТОВ «Фабрика «Труд» представила крильчасті та турбінні лічильники холодної і гарячої води, що дають можливість контролювати витрату і споживання води як в приватному секторі, так і в багатоповерхових будинках.
Окрім засобів вимірювальної техніки на стенді ДП «Луганськстандартметрологія» була представлена продукція побутового призначення. Зокрема, мармурові обігрівачі «Наше тепло», які відносяться до енергозберегаючих технологій.
Підбиваючи підсумки виставки, заступник Голови Держспоживстандарту України Сергій Черепков відмітив, що виставка показала гідний рівень розвитку еталонної бази України та великий потенціал регіональних підприємств приладобудування. 
Виставка «Зразки, стандарти, еталони, прилади-2008» пройшла з 25 по 28 листопада 2008 року в рамках Міжнародного виставкового форуму «Виробництво і захист-2008». Організаторами виставки виступили Міністерство промислової політики України і ЗАТ «Міжнародний виставковий центр». Восьма виставка пройде наприкінці листопада 2009 року у Києві. До участі запрошено також приладобудівні підприємства Луганщини.