10 грудня 2008, 10:45

Захист прав громадян – це перший обов’язок влади усіх рівнів. – Олександр Антіпов.

«Захист прав громадян – це перший обов’язок влади усіх рівнів. І мій обов’язок – як губернатора – також», – заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Олександр Антіпов під час урочистого покладання квітів з нагоди Дня прав людини.
Олександр Антіпов відзначив, що великим надбанням для нашого суспільства є ратифікації в Україні Загальної декларації прав людини. За словами губернатора, це стало успішною інтеграцією нашої держави у міжнародну спільноту, де пріоритетами виступають дотримання та повага до прав і свобод людини.  
В церемонії покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку також прийняли участь голова обласної ради Валерій Голенко, заступники голови адміністрації, начальники управлінь облдержадміністрації, а також представники громадських об’єднань.
Загальна декларація прав людини була прийнята 10 грудня 1948 року в Парижі. Дата прийняття Загальної декларації щорічно відзначається у всьому світі, як День прав людини. Це перший в історії міжнародних відносин акт, в якому проголошено широке коло основних прав і свобод людини.