11 грудня 2008, 16:16

Визначені переможці відбіркового туру Всеукраїнського благодійного фестивалю дитячої та юнацької творчості «Звичайне диво-2008».

При підтримці Луганської облдержадміністрації 11 грудня 2008 року в Луганському обласному Палаці культури пройшов відбірковий тур VI Всеукраїнського благодійного фестивалю дитячої творчості «Звичайне диво». Цього року у відбірковому турі приймали участь 265 дітей, з них 248 вихованців шкіл-інтернатів і 17 учнів загальноосвітніх шкіл з міст та районів області.
Переможцем конкурсу у номінації «Вокал» стали Катерина та Наталя Мисенко – вихованці Стахановської обласної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №1. У номінації «Хореографія» – танцювальний ансамбль «Василинка» Лутугинської обласної спеціалізованої загальноосвітньої школи. Кращім у номінації «Оригінальний жанр» визнано вихованця дитячого будинку №2 Івана Малетича. Найкращу роботу з образотворчого мистецтва представив Денис Хахилев з Лутугинської обласної спеціалізованої школи. Основними критеріями, за якими будуть оцінюватися учасники фестивалю – талант, творчий підхід до виконання твору та оригінальність.
Усі переможці конкурсу отримали цінні подарунки: магнітофони, DVD та MP3-плеєри, солодощі, почесні грамоти та книги. Учасники, які завоювали призові місця, були відзначені дипломами.
Переможці обласного туру, які посіли І місце у кожній з номінацій, представлятимуть Луганщину на ІІ етапі – у Фіналі Українського благодійного фестивалю дитячої та юнацької творчості серед дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей «Звичайне диво», що пройде навесні у Києві.
Фестиваль проводиться щорічно для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Метою фестивалю є відродження української культури та мистецтва, одним з етапів якого передбачено самореалізацію та розвиток творчої особистості дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Організаторами виступають управління освіти і науки, управління культури і туризму, управління сім’ї, молоді та спорту та служба у справах дітей облдержадміністрації.
Минулого року у фестивалі приймали участь 103 дитини-сироти і дитини з малозабезпечених сімей. Серед них 13 дітей посіли призові місця, а 5 дітлахів стали учасниками Фіналу Всеукраїнського благодійного фестивалю.