15 грудня 2008, 09:15

Зміни цін на продовольчі товари контролюватимуться облдержадміністрацією.

Регулювання цін на продовольчі товари шляхом їх декларування впроваджено на Луганщині. Голова Луганської облдержадміністрації підписав розпорядження «Про декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари» відповідно до постанов КМУ «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» та «Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари».
За розпорядженням губернатора Луганщини, декларуванню підлягають зміни оптово-відпускних цін на пшеничне борошно вищого, першого і другого сорту, житнє обдирне борошно, яловичину, свинину, м’ясо птиці, ковбасні варені вироби (крім вищого сорту), коров’яче молоко з вмістом жиру до 2,5%, кисломолочний сир до 9% жирності, сметану до 20% жирності, вершкове масло до 72,5% жирності, а також курячі яйця, цукор-пісок та соняшникову олію.
Процедура декларування здійснюватиметься згідно постанови КМУ «Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари» (зі змінами).
Губернатор уповноважив заступника голови облдержадміністрації Володимира Кривулю погоджувати декларацію зміни оптово-відпускних цін реалізаторів продовольчих товарів, заступника голови облдержадміністрації Олександра Ольшанського – зміни цін виробників.