16 грудня 2008, 10:10

Більш ніж на чверть зменшилась загальна сума заборгованості із заробітної плати на Луганщині протягом тижня.

За оперативними даними щотижневого моніторингу Головного управління праці та соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, станом на 12.12.2008 року загальна сума заборгованості із заробітної плати у порівнянні з попередньою звітною датою (05.12.2008) зменшилася на 46,7 млн. грн. (26,1%) і склала 132,1 млн. грн.
По економічно активних підприємствах заборгованість із виплати заробітної плати зменшилася на 45,9 млн. грн. (або на 32,7%) і склала 94,4 млн. грн. Відсутні борги працівникам економічно активних підприємств Антрацитівського, Краснодонського, Слов’яносербського, Міловського, Марківського районів.
Борги з виплати заробітної плати працівникам підприємств державної та державно-корпоративної форм власності зменшилися на 48,0 млн. грн. (43,1%) у порівнянні з попередньою звітною датою і склали 63,3 млн. грн.
По підприємствах комунальної та комунально-корпоративної форми власності сума невиплаченого боргу склала 6,8 млн. грн., що на 0,2 млн. грн. (2,9%) менше у порівнянні з 05.12.2008.
По підприємствах, які проходять процедуру санації або банкрутства сума боргу зменшилася на 0,8 млн. грн. (2,2%) у порівнянні з попередньою звітною датою і складає 35,2 млн. грн.
По економічно неактивних підприємствах сума боргу залишається на рівні попередньої звітної дати – 2,6 млн. грн.
Міськими та районними комісіями з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат протягом тижня проведено 11 засідань, у тому числі в містах: Краснодоні, Лисичанську, Луганську, Ровеньках (2), Стаханові, Сєвєродонецьку та Кремінському, Перевальському, Попаснянському, Станично-Луганському районах. Також стан погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат на підприємствах міста 10 грудня 2008 року було розглянуто на засіданні комісії, створеної при виконкомі Краснодонської міської ради.
З метою здійснення контролю за додержанням законодавства про працю спеціалісти управлінь праці та соціального захисту населення провели перевірки 21 підприємства. Для вжиття заходів до керівників, які порушують законодавство про працю, матеріали перевірок підприємств ЗАТ «Альянсвугілля», ВП «Шахта «Комсомольська» у м. Антрацит, Перевальське ЖКО, СВАТ «Зоря», ККП м. Зоринська, ТОВ «Тріал» направлено до органів прокуратури на місцях.
Робота по погашенню заборгованості із заробітної плати на підприємствах області триває та знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.