17 грудня 2008, 10:40

Губернатор затвердив обласний план заходів щодо запобіганню вживанню серед дітей та молоді наркотичних засобів.

Створено обласний план заходів на 2008-2009 роки щодо запобігання вживанню серед дітей та молоді наркотичних засобів, психотропних речовин, отруйних та сильнодіючих лікарських засобів, а також формування у них навичок здорового способу життя. Відповідне розпорядження було підписано головою Луганської обласної державної адміністрації Олександром Антіповим.
З огляду на низький рівень обізнаності громадян з наслідками вживання наркотичних засобів і психотропних речовин та на недостатню інформованість із цих питань в області планується проведення ряду заходів. Зокрема, у містах та районах області будуть проведені засідання з питань запобіганню вживанню наркотичних засобів серед дітей та молоді. Також розглядатиметься можливість зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів, відкриття нових секцій та гуртків, створення в області клубів та кімнат відпочинку.
Крім цього, губернатор доручив розглянути питання щодо створення обласної комунальної установи Центр ресоціалізації наркозалежної молоді «Твоя перемога» і забезпечити проведення просвітницьких заходів з питань профілактики наркоманії. Дітям та молоді, схильним до вживання наркотичних засобів надаватиметься загальнодоступна кваліфікована допомога психологами і соціальними працівниками.