17 грудня 2008, 14:35

На виконання Закону України «Про звернення громадян» на Луганщині регулярно проводяться особисті прийоми громадян.

На виконання Закону України «Про звернення громадян» у містах та районах Луганської області регулярно проводяться особисті прийоми громадян. Так, 3 грудня заступник міського голови Лисичанську В.Марченко провів особистий прийом громадян (14 осіб). У зверненнях мешканцями були порушені житлові питання, питання встановлення індивідуального опалення, ремонту та незадовільної роботи централізованої системи опалення, приватизації житла, ремонтів будинків та інші.
Також з 10 грудня у Лисичанську з метою вивчення причин, що спонукають громадян звертатися в органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування стартував проект «Громадська експертиза», направлений на розробку механізму соціально-економічного моніторингу та «зворотного зв’язку». Про це повідомляє відділ по роботі з листами та зверненнями громадян Лисичанської міської ради.
 Для реалізації проекту «Громадська експертиза» в головному приміщенні Лисичанської міської ради та у громадській приймальні встановлені скриньки, куди кожен мешканець міста може опустити свої зауваження та пропозиції щодо вирішення територіальних та особистих проблем. Поряд зі скриньками розміщені оголошення щодо змісту та мети проекту «Громадська експертиза». Спеціалістами відділу по роботі зі зверненнями громадян Лисичанської міської ради проводиться роз’яснювальна робота серед населення стосовно заповнення пропонованих анкет. На думку спеціалістів, реалізація цього проекту дасть можливість кожному мешканцю міста оцінити діяльність органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, надати свої пропозиції та зауваження щодо удосконалення цієї діяльності та шляхів вирішення тієї чи іншої проблеми.
8 грудня до міського голови Кіровську В.Патюти під час особистого прийому звернулося 28 осіб. У зверненнях громадян були порушені питання тепло- та водопостачання, ремонтів покрівель та ліфтів багатоквартирних будинків, надання житла, виділення землі для встановлення торгового кіоску, оплати за електропостачання.
На особистому прийомі заступник міського голови Красного Луча А.Солотнова було розглянуто 10 особистих та 4 колективних звернення мешканців міста з питань водопостачання, побутового палива та житлово-комунального господарства. Більшість складають звернення пенсіонерів, ветеранів ВВВ та праці.
Хід виконання Закону України «Про звернення громадян» на території Луганської області систематично розглядається на апаратних нарадах у голови облдержадміністрації.