24 грудня 2008, 08:35

В містах та районах області: Сватівський район

● 12 грудня відбулося засідання 24-ї чергової сесії райради п’ятого скликання, в якому взяли участь голова райдержадміністрації В. Мормуль, голови територіальних громад району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, бюджетних установ району, підприємств, організацій та агроформувань району, ЗМІ. Під час засідання депутати обговорили соціально-економічну ситуацію в районі та заходи з мінімізації наслідків фінансової й економічної кризи в економіці району, заслухали звіт щодо виконання районного бюджету за 9 місяців 2008 року, розглянули питання про реорганізацію Сватівського районного територіального медичного об’єднання та про виділення коштів сільським бюджетам. Крім того, вони внесли зміни до районного бюджету на 2008 рік та до переліку заходів, які фінансуються у 2008 році за рахунок районного бюджету.
● 16 грудня перший заступник голови райдержадміністрації Л. Русанова провела засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств-боржників. Зазначено, що станом на 16 грудня заборгованість із заробітної плати по економічно активних підприємствах району складає 591,9 тис. грн., по збанкрутілих та ліквідованих підприємствах району – 68,9 тис. грн.
● 17 грудня голова райдержадміністрації В. Мормуль провів розширене засідання районної комісії з питань захисту прав дитини. У засіданні взяли участь голови рад опіки та піклування при виконкомах місцевих рад, заступники директорів шкіл району з виховної роботи, громадські інспектори з охорони дитинства (80 осіб). Вони розглянули питання про створення районної комісії з питань захисту прав дитини, склад та положення про неї, підбили підсумки проведення у поточному році у Сватівському районі «Року підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», обговорили зміни у законодавстві України щодо порядку провадження органами опіки та піклування діяльності з питань захисту прав дітей. За підсумками засідання вирішено створити районну комісію з питань захисту прав дитини.