30 грудня 2008, 10:30

У містах та районах області: Свердловськ.

Програму економічного й соціального розвитку м.Свердловська на 2009р. та хід виконання Указу Президента України щодо проведення в Україні у 2008р. Року підтримки національного всиновлення й інших форм сімейного виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування обговорено на  засіданні виконкому Свердловської міськради.
На реалізацію Програми економічного й соціального розвитку м.Свердловська на 2009р. планується витратити 78 млн. грн., у т.ч. 20 млн. грн. коштів Держбюджету, 15 млн. грн. коштів міського бюджету й 43 млн. грн. коштів підприємств. Основними пріоритетами Програми є розвиток реального сектору економіки, розвиток галузей з високим інноваційним потенціалом, створення умов для залучення інвестицій, підтримка малого й середнього бізнесу. Програмою заплановано скорочення обсягу промислового виробництва по місту й району на 10%. У видобувній промисловості це скорочення складе 5%: гірники планують видобути 5,6 млн. тонн вугілля.
Під час обговорення питань соціального сирітства було зазначено, що на сьогодні у місті створено 9 прийомних родин, в яких виховується 16 дітей. Вперше в області 2 прийомні родини всиновили 2 дітей й втратили статус прийомних. У 2008р. до банку даних потенційних прийомних родин було внесено 3 родини, які виявили бажання бути прийомними батьками. За прогнозованими показниками, у м.Свердловську до 2011р. планується створювати 2 прийомних родини на рік. Проводиться робота з поновлення батьківських прав. У 2008р. процедуру поновлення батьківських прав пройшли 3 родини м. Свердловська.