02 березня 2009, 11:14

Більше 100 найменувань нових харчових продуктів вироблятимуть підприємства Луганщини.

Луганська обласна дегустаційна комісія провела друге робоче засідання в 2009 році в спеціально обладнаному приміщенні ДП «Луганськстандартметрологія».
На розгляд комісії 12 підприємств області представили зразки 9 видів харчової продукції – 122 нових найменувань. Серед них: мінералізована вода, безалкогольні напої, хлібобулочні та кондитерські вироби, зефір, смажені горішки тощо.
За рішенням дегустаційної комісії харчові підприємтсв Луганщини вироблятимуть 105 нових найменувань продукції. На доробку було повернуто 17 найменувань продукції через невідповідність вимогам стандартів за органолептичними показниками. Так, ПП «Завод продтоварів «Каре» м. Луганськпредставив на розгляд комісії зразки зефіру, який не відповідав вимогам ДСТУ ГОСТ 6441-96 «Вироби пастильні» за органолептичними показниками. Дегустаційна комісія відзначила дуже яскраве забарвлення продукту, що погіршує його товарний вигляд, різкий запах через велику кількість ароматизатора та порушення консистенції та структури продукту.
Генеральний директор ДП «Луганськстандартметрологія» В’ячеслав Шахов, відзначив, що працівники підприємства будуть вдячні всім, хто поділиться своїми враженнями про якість продукції в торгівельній мережі після її затвердження на обласній дегустаційній комісії. «Тому що наша першочергова функція − представляти та захищати інтереси пересічних споживачів Луганської області при затверджені нових видів харчової продукції», – підкреслив він.
Чергове засідання обласної дегустаційної комісії відбудеться 25 березня поточного року.