26 серпня 2009 року у Державному підприємстві «Луганський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» відбулося шосте робоче засідання обласної дегустаційної (приймальної) комісії. Про це повідомляє прес-служба ДП «Луганськстандартметрологія».
На розгляд комісії 12 підприємств області представили зразки 10 видів харчової продукції (від 83 нових найменувань). Серед них – напої безалкогольні, хліб та вироби хлібобулочні, кондитерські борошняні і цукрові вироби, сніданки сухі, напівфабрикати заморожені, консерви молочні, йодований цукор та цукрозамінники тощо.
Продукція 10 підприємств одержала позитивну оцінку та відповідні бали і була рекомендована до поставлення на серійне виробництво.
Зокрема, АТЗТ «Луганськм’ясопром» представив на розгляд комісії новий асортимент січених напівфабрикатів (котлети полтавські – стовідсотково м’ясна сировина) та млинці з солодкими начинками, у тому числі з натуральним згущеним молоком. Слід відзначити, що на Луганщині ЗАТ «Троїцький маслоробний завод» розпочав виробництво як молока згущеного, так і його похідних, наприклад, молока згущеного карамелізованого (вареного). Підприємство спеціально придбало складне обладнання, на якому можливо виготовляти консерви молочні в умовах вакуумного випарювання вологи молока.
Таким чином, 75 нових найменувань продукції визнані якісними та безпечними. Вони одержали схвалення і рекомендацію до серійного виробництва і реалізації.
ДП «Луганськстандартметрологія» звертається до населення з проханням ділиться своїми враженнями про якість продукції в торгівельній мережі після її затвердження на обласній дегустаційній комісії. Адже захист інтересів луганських споживачів – пріоритетне завдання даного підприємства.
Чергове засідання обласної дегустаційної комісії планується провести 15 вересня цього року. Заявки на участь приймаються за тел. 93-52-68.
|