«Першочергова функція обласної дегустаційної (приймальної) комісії полягає у захисті інтересів пересічних споживачів при затверджені нових видів харчової продукції», – підкреслив генеральний директор державного підприємства «Луганський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» В’ячеслав Шахов, коментуючи підсумки засідання ОДК.
За його словами, фахівці ОДК продовжують співпрацю з товаровиробниками та підприємцями, а також виконують безпосередні функції комісії, які спрямовані на захист прав споживачів при затвердженні нових видів харчової продукції, дотримання її якісних показників.
В’ячеслав Шахов зазначив, що провідні підприємства м’ясної та молочної промисловості Луганщини продовжують роботу з впровадження державних стандартів України на ковбасні вироби і молочну продукцію.
Так, ковбаси з м’яса птиці за всіма показниками відповідають вимогам ДСТУ 4530:2006 «Ковбаси напівкопчені з м’яса птиці. ЗТУ» та ДСТУ 4529:2006 «Ковбаси варені з м’яса птиці та м’яса кролів. ЗТУ». Вони поділені за наявністю натуральної м’ясної сировини на сорти: вищий – 100%; перший – 80%; другий – 70%.
«Ми будемо вдячні всім, хто поділиться з нами своїми враженнями про якість продукції в торгівельній мережі після її затвердження на обласній дегустаційній комісії. Адже нам дуже важлива думка не лише фахівців, а й простого споживача», – заявив генеральний директор ДП «Луганськстандартметрологія».
Нагадаємо, що 11 лютого відбулося перше у новому році робоче засідання обласної дегустаційної (приймальної) комісії. На розгляд комісії 12 підприємств області представили зразки 10 видів харчової продукції – 103 нових найменування. У результаті проведеної оцінки визнані якісними та безпечними 100 нових найменувань продукції 11 обласних суб’єктів господарювання.
|