21 квітня 2010 року Луганська обласна дегустаційна (приймальна) комісія провела друге робоче засідання в поточному році. Про це повідомляє прес-служба ДП «Луганськстандартметрологія».
Загалом 12 підприємств області представили на розгляд комісії зразки 8 видів харчової продукції – від 78 нових найменувань. Серед них – води питні, безалкогольні напої, вироби копчені з сала, напівфабрикати з м’яса птиці, гамбургери, піци для роздрібної торгівлі, хліб, хлібобулочні та кондитерські вироби тощо.
Усі найменування харчової продукції одержали позитивну оцінку ОДК та відповідні бали. Відтепер вони рекомендовані до поставлення на серійне виробництво. Таким чином, 78 представлених найменувань нових видів харчової продукції визнані якісними та безпечними і найближчим часом з’являться в торгівельній мережі.
Зокрема, стахановське ТОВ «Деметра плюс» представило на затвердження хліб заварний пшенично-житній у формі плетінки. Як зазначають члени комісії, така форма є оригінальним виконанням для даного виду хлібів.
Крім того, особливо відзначена майстерність кондитерів лисичанського ПП Арусханян С.Л. Підприємство представило торти, розроблені за традиційними рецептурами та виготовлені на високому професійному рівні.
«Луганськстандартметрологія» закликає луганських споживачів ділитися своїми враженнями про якість продукції в торгівельній мережі після її затвердження на обласній дегустаційній комісії. Адже першочергова функція ОДК – представляти та захищати інтереси пересічних споживачів.
Чергове засідання комісії заплановано на 15.05.2010 року. Заявки слід надавати за тел. 93-52-68.
|