27 квітня 2010, 13:31

Більш жорсткі стандарти на ковбасні вироби вводяться в дію поточного року. – В’ячеслав Шахов.

«ДП "Луганськстандартметрологія" у співпраці з товаровиробниками сприяє створенню сприятливих умов для насичення споживчого ринку регіону якісною та безпечною харчовою продукцією», – про це заявив генеральний директор підприємства В’ячеслав Шахов, коментуючи підсумки проведеної нещодавно наради з поточних, актуальних питань якості м’ясної продукції.

В’ячеслав Шахов нагадав, в поточному році вводяться в дію нові стандарти на ковбасні вироби. «Вони запроваджують більш жорсткі вимоги до якості продукції», – підкреслив він.
Генеральний директор ДП «Луганськстандартметрологія» відзначив, що відповідно завданням Держспоживстандарту в поточному році центром плануються перевірки всіх товаровиробників та суб’єктів господарювання з оптової торгівлі щодо якості ковбасних виробів відповідно до вимог нових стандартів. Буде продовжена співпраця з контролюючими підрозділами регіону з цього напрямку. Крім того, запроваджується регулярний моніторинг результатів такого контролю, що буде розміщатися у засобах масової інформації. Це дасть можливість інформувати громадськість про фактичний стан товарів.
«Мета у нас з товаровиробниками єдина – надати споживачеві якісний, безпечний продукт», – підкреслив В’ячеслав Шахов.
Нагадаємо, що 23 квітня 2010 року на базі ДП «Луганськстандартметрологія» пройшла нарада на тему на тему: «Про стан виробництва та реалізації м’ясної продукції на території Луганської області після впровадження з 1 січня 2010 року державних національних стандартів (ДСТУ 4427:2005, 4433:2005, 4435:2006, 4436:2005. на ковбаси: сирокопчені та сиров’ялені; смажені; напівкопчені; варені, сосиски, сардельки, хлібці м`ясні. Загальні технічні умови)».