3 червня 2010 року відбулося третє робоче засідання обласної дегустаційної (приймальної) комісії (ОДК) під головуванням заступника голови облдержадміністрації Анатолія Репицького. Про це повідомляє прес-служба ДП «Луганськстандартметрологія».
На розгляд комісії 12 підприємств області представили зразки 7 видів харчової продукції – загалом 95 нових найменувань. Серед них води питні, безалкогольні напої, вироби копчені зі свинини, ковбаси напівкопчені, хліб та вироби хлібобулочні, овочева кулінарна продукція, морозиво тощо.
Під час роботи члени комісії оцінювали якість представлених зразків за зовнішнім виглядом, оформленням (у тому числі споживче маркування), органолептичними показниками (смак і запах), консистенцією тощо.
Також була представлена на розгляд комісії нова продукція для Луганської області – пломбіри на молочній основі без використання рослинних жирів за новими державними стандартами ДСТУ 4733:2007 «Морозиво молочне, вершкове пломбір. ЗТУ».
Усі зразки одержали позитивну оцінку ОДК та відповідні бали. Вони були рекомендовані до поставлення на серійне виробництво. Таким чином, 95 представлених найменувань нових видів харчової продукції визнані якісними та безпечними – найближчим часом вони з’являться у торгівельній мережі області.
Чергове засідання ОДК планується 30 червня 2010 року. Заявки можна надавати за тел. 93-52-68.
Нагадаємо, що засідання ОДК проводяться з метою посилення плідної співпраці з товаровиробниками та підприємцями. Такі засідання спрямовані на захист прав споживачів при затвердженні нових видів харчової продукції й дотримання її якісних показників.
|