8 липня 2010 року відбулося четверте чергове засідання обласної дегустаційної (приймальної) комісії. Загалом 10 підприємств області представили на розгляд комісії зразки 7 видів харчової продукції – від 53 нових найменувань. Серед них води питні, вироби борошняні, хлібці, печиво, сухарі, морозиво, пиво тощо. Про це повідомляє прес-служба ДП «Луганськстандартметрологія».
Оцінювання представлених зразків продукції проводили члени дегустаційної комісії: фахівці харчової галузі, з питань споживчого ринку та цінової політики, Головного управління економіки облдержадміністрації та Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, представники державних територіальних органів.
Усі найменування харчової продукції одержали позитивну оцінку. Таким чином, 53 представлених найменування нових видів харчової продукції визнані якісними та безпечними. Найближчим часом вони з’являться у торгівельній мережі області.
Зокрема, ДП «Луганський холодокомбінат «ВАТ «Луганськхолод» представили на затвердження морозиво «Пломбір» за класичною технологією, виготовлений на натуральному молоці та вершковому маслі. У складі продукту взагалі не допускаються рослинні жири.
Фахівці ОДК продовжують системну співпрацю з товаровиробниками, підприємцями та виконують безпосередні функції комісії, які спрямовані на захист прав споживачів при затвердженні нових видів харчової продукції. Дотримання якості товарів – головна мета ОДК.
Чергове засідання обласної дегустаційної комісії планується провести 10 серпня поточного року. Заявки на участь слід надавати за тел. 93-52-68.
|