За повідомленням прес-служби ДП «Луганськстандартметрологія», за І півріччя поточного року було підготовлено і проведено 3 засідання обласної дегустаційної комісії. На них 37 підприємств області (з них 18 малих) представили на розгляд комісії зразки 25 видів харчової продукції – від 276 нових найменувань. Серед них: ковбаси варені, напівкопчені та смажені з м’яса птиці, сосиски, сардельки, молочні продукти, хліб та хлібобулочні вироби тощо.
Незадовільна оцінка була надана 3 новим найменуванням хлібобулочної продукції через невідповідні органолептичні показники. Спеціалісти надали підприємцям обґрунтовані рекомендації щодо підвищення якості продукції, коригування технологічного процесу, організації вхідного контролю сировини, підбору відповідного персоналу.
Таким чином, 273 нових найменувань харчової продукції було схвалено ДП «Луганськстандартметрологія» та рекомендовано до серійного виробництва.
Також з метою сприяння підвищенню якості і безпеки харчової продукції 263 підприємствам надані різні види послуг за їх зверненнями. Спеціалістами ДП «Луганськстандартметрологія» постійно проводяться телефонні та усні консультації, надаються поради товаровиробникам і громадянам області, які планують започаткувати власну справу.
Крім цього, 200-м зацікавленим підприємцям були надані обґрунтовані роз’яснення з питань щодо існуючих нормативних документів, порядку зміни рецептури харчового продукту, початку виробництва продукції тощо.
|