11 серпня 2010, 10:10

Головний санітарний лікар країни не радить під час спеки вживати тістечка й ковбаси.

Теперішні погодні умови створюють в Україні ефект термостата – приладу, в якому при температурі 36-38 градусів за Цельсієм вирощуються мікроорганізми. Про це повідомляє прес-служба МОЗ України із посиланням на головного державного санітарного лікаря Сергія Риженка.

«Тобто прямо на вулиці існують найсприятливіші умови для зростання патогенних бактерій. Так, в кожному тістечку, якого торкнулися чиїсь руки, вже через півгодини на спеці може з’явитися інфекція. Запобігти шлунково-кишковим захворюванням може тільки ретельний контроль за продуктами харчування», – говорить Сергій Риженко.
За словами санлікаря, не слід купувати продукти в місцях, не обладнаних холодильниками. Кров’янка, домашні ковбаси та солодощі в таку погоду псуються в першу чергу.