Головний державний санітарний лікар України у зв’язку з початком нового навчального року звертає увагу на те, що потрібно направити максимум зусиль на те, щоб діти у школах харчувалися максимально природними продуктами. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.
З метою попередження захворювань органів травлення, Міністерством охорони здоров`я України спільно з Міністерством освіти та науки України було підготовлено ряд нормативно-правових актів, якими забороняється замовляти, приймати та використовувати для школярів продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.
Головний державний санітарний лікар Сергій Риженко також наполягає на забороні торгівлі у школах та прилеглих торгівельних точках газованими напоями, чіпсами та продуктами з генномодифікованими організмами.
«У їдальнях навчальних закладів надлишок цитрусових та ковбас сумнівного походження краще замінити на молочні та м`ясні вироби, які містять усі необхідні поживні речовини та вітаміни», – наголошує Сергій Риженко.
|