7 жовтня 2010 року відбулося шосте чергове засідання обласної дегустаційної комісії в спеціально обладнаному приміщенні ДП «Луганськ-стандартметрологія». Про це повідомляє прес-служба підприємства.
9 підприємств області представили на розгляд комісії зразки 8 видів харчової продукції – від 147 нових найменувань, серед них: хліб, хлібобулочні, кондитерські борошняні вироби, сухарики пшенично-житні, макаронні вироби, продукція кулінарна м’ясна, рибна для супермаркетів, морозиво тощо.
Оцінювання представлених зразків продукції проводили члени дегустаційної комісії: фахівці харчової галузі, з питань споживчого ринку та цінової політики, Головних управлінь економіки, агропромислового розвитку облдержадміністрації, представники державних територіальних органів (центру стандартизації, обласної санепідемстанції, Управління у справах захисту прав споживачів в Луганській області та інші).
Повернуто на доробку шість найменувань представленої продукції – вироби борошняні кондитерські, які не відповідали вимогам нормативного документа за органолептичними показниками та зовнішнім виглядом (при виробництві застосована сировина гірша ніж зазначена в рецептурі). Підприємству надані практичні поради щодо якості сировини та виправлення технологічних параметрів, рекомендовано доопрацювати виробничий процес та представити продукцію на повторне подання.
Таким чином 141 нове найменування продукції визнано якісним та безпечним і найближчим часом з’являться в торгівельній мережі.
Фахівці ОДК продовжують системну співпрацю з товаровиробниками, підприємцями та виконують безпосередні функції комісії, які спрямовані на захист прав споживачів при затвердженні нових видів харчової продукції, дотримання її якісних показників.
|