|
Протягом 9 місяців 2010 року системна робота ДП «Луганськстандартметрологія» як територіального органу Держспоживстандарту України спрямовувалася на практичну реалізацію державної політики у сфері стандартизації, метрології і сертифікації, здійснення заходів щодо створення сприятливих умов для насичення споживчого ринку якісними, безпечними товарами та підвищення рівня захисту прав споживачів.
Як повідомляє прес-служба підприємства, у ході держнагляду значна увага приділялася контролю якості продукції на малих підприємствах регіону. На 87-ми з 108-ми міні-цехів, пекарень по виробництву хлібобулочних, кондитерських виробів, напівфабрикатів м’ясних тощо – виявлені порушення вимог нормативної документації.
Основні причини порушень: незабезпеченість малих підприємств та міні-цехів нормативною документацією, недодержання технологічної дисципліни, порушення рецептур при закладці компонентів, незадовільний операційний та приймальний контроль за якістю готової продукції, відсутність атестованих лабораторій, невідповідне маркування та пакування, постановка продукції на виробництво з порушеннями встановленого порядку, незадовільний стан з метрологічного забезпечення засобами вимірювальної техніки тощо.
|