22 листопада 2010, 12:05

Підготовка до епідемічного сезону грипу знаходиться під суворим контролем губернатора. – Олександр Ткаченко.

«Усі керівники лікувальних закладів міст і районів, де не здійснюється якісна підготовка до епідемічного сезону та не проводиться вакцинація населення, будуть надавати звіти окремо. Адже ці питання знаходяться під суворим контролем голови облдержадміністрації», – про це заявив під час чергової селекторної наради Головного управління охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації заступник голови облдержадміністрації Олександр Ткаченко.
Як повідомляє Головне управління охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації, під час чергової селекторної наради управління учасники обговорили підготовку лікувально-профілактичних закладів області до епідемічного сезону грипу охорони.
У заході також взяли участь перший заступник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Геннадій Бунєєв, головний лікар Луганської обласної санітарно-епідеміологічної станції Анатолій Докашенко, головні лікарі лікувально-профілактичних закладів міст і районів області.
Усі керівники медичних закладів Луганщини звітували про обсяги підготовчих робіт, виконаних до сезону грипу. У свою чергу Геннадій Бунєєв зазначив, що подібні звіти головні лікарі надаватимуть щотижня.
Під час селектору було зазначено, що на сьогодні лише 6580 мешканців Луганщини зробили щеплення від грипу, з них 3307 чол. – медичні працівники.
Олександр Ткаченко зробив зауваження, що деякі лікарі області не володіють достатньою інформацією щодо ціни та умов зберігання вакцини проти грипу.
Геннадій Бунєєв наголосив, що на 100% повинні бути забезпечені вакцинацією, перш за все, медичні фахівці, працівники МВС, МНС та викладачі навчальних закладів. «Бо саме вони перебувають у зоні ризику зараження грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями», – зазначив він.