|
Для підвищення якості і безпеки харчової продукції сектором по сприянню підприємництву та споживчої політики ДП «Луганськстандартметрологія» за 9 місяців поточного року надана допомога суб’єктам господарювання з розробки технологічної документації. Про це повідомляє прес-служба підприємства.
Зокрема, за звітний період розроблено 268 комплектів технологічних рецептур, інструкцій та карт для 67 підприємств (у тому числі 109 комплектів для 28 малих підприємств), 67 технічних умов та змін до них, у тому числі 27 – для малих підприємств, на 5 підприємствах проведено обстеження умов виробництва нових видів продукції.
У рамках постановки нової продукції на виробництво технічних умов необхідно узгоджувати в МОЗ України, що для малих та приватних підприємців є досить незручним. Тому підрозділ по сприянню підприємництву центру надає розробникам новий вид послуги – узгодження технічних умов в МОЗ або в інших центральних органах виконавчої влади. Так, 4 підприємцям надана допомога з узгодження технічних умов на воду питну в МОЗ України.
Спільна послідовна робота провідних фахівців центру, особливо з малими, середніми підприємствами регіону, поступово сприяє підвищенню рівня якості харчової продукції і відповідності її вимогам діючих стандартів та нормативної документації
|