29 грудня 2010, 10:40

Зросли показники промислової продукції на підприємствах целюлозно-паперового виробництва та видавничої діяльності, а також у хімічній та нафтохімічній промисловості Луганщини.

Протягом січня-листопада поточного року на підприємствах целюлозно-паперового виробництва та видавничої діяльності Луганщини індекс промислової продукції проти січня-листопада 2009 року становив 101,5%. Про це повідомляє Головне управління статистики в Луганській області.
Зокрема, спостерігалося зростання обсягів виготовлення паперу та картону, етикеток та ярликів з паперу та картону, товарів шкільних та канцелярських з паперу та картону, друкування календарів.
Проте в обробленні деревини та виробництві виробів з деревини, крім меблів, у січні-листопаді 2010 року індекс промислової продукції становив 92,0%, а на підприємствах з виробництва коксу, продуктів нафтоперероблення – 91,7%.
У хімічній та нафтохімічній промисловості індекс промислової продукції за зазначений період становив 110,3%. У тому числі на підприємствах з випуску основної хімічної продукції – 115,1%, з виробництва лаків та фарб – 114,0%, фармацевтичних препаратів і матеріалів – 111,4%. При цьому індекс продукції у виробництві гумових і пластмасових виробів становив 54,9% і 90,0% відповідно.
Зокрема, за 11 місяців цього року вироблено газів промислових простих – 1055,7 млн. куб. м, кислот карбонових та їх похідних – 115,1 тис. тонн, пластмас у первинних формах – 105,5 тис. тонн, фарб та лаків на основі полімерів – 8,3 тис. тонн, мішків і пакетів (включно конусоподібних) з полімерів етилену – 4,3 тис. тонн, плит, листів, плівки, фольги і стрічок пластмасових неармованих чи некомбінованих з іншими матеріалами – 3,3 тис. тонн, трубок, труб, шлангів та фітингів жорстких з полімерів етилену, пропілену, вінілхлориду та інших пластмас – 2,6 тис. тонн, бутлів, пляшок, фляг і аналогічних виробів пластмасових (стаканів для сметани, йогурту тощо) – 40,4 млн. шт.
На підприємствах з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції індекс промислового виробництва у січні-листопаді поточного року становив 114,1%.