30 грудня 2010, 09:35

Нарощують обсяги виробництва луганські підприємства машинобудування та з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води.

На підприємствах машинобудування у січні-листопаді 2010 року порівняно з аналогічним періодом 2009 року обсяг продукції збільшився у 2,1 рази за рахунок підприємств з виробництва транспортних засобів та устаткування і машин та устаткування, які збільшили обсяг продукції у 3,7 рази і на 43,6% відповідно. Про це повідомляє Головне управління статистики в Луганській області.
Зросло виробництво тканин (вуалей) тонких, сіток, полотен, матів, матраців, панелей та інших виробів зі скловолокна, крім склотканин, скла безпечного («безосколкового»), графіту штучного; графіту колоїдного або напівколоїдного; продуктів на основі графіту, сумішей будівельних на цементній основі, скла-флоату і скла з шліфованою або полірованою поверхнею листового, блоків та цегли з цементу, штучного каменю чи бетону для будівництва, дзеркал скляних інших в рамах або без рам.
Водночас зменшився проти січня-листопада 2009 року випуск стрічок волоконних, рівниці, пряжі та штапельного скловолокна. Крім цього, відбулося скорочення виробництва елементів конструкцій збірних для будівництва з цементу, бетону чи штучного каменю, вапна, виробів з іншого каменю, сумішей бетонних готових для використання, сумішей бітумінозних, основаних на асфальту природному, бітуму нафтовому, смолах мінеральних або пеку смол мінеральних.
У металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів індекс промислової продукції за січень-листопад 2010 року проти відповідного періоду минулого року становив 84,9%, у тому числі у виробництві чавуну, сталі та феросплавів – 75,9%, інших видів первинного оброблення сталі – 94,4%. При цьому обсяг продукції на підприємствах з лиття металів збільшився у 2,9 рази, з виробництва готових металевих виробів – в 1,6 рази, з виробництва труб – на 29,2%.
Зокрема, за зазначений період в області вироблено чавуну – 2,3 млн. тонн, напівфабрикатів, отриманих безперервним литтям – 2,2 млн. тонн, сталі без напівфабрикатів, отриманих безперервним литтям – 483,7 тис. тонн, труб великого та малого діаметрів, профілів пустотілих з металів чорних – 281,6 тис. тонн, феросплавів – 227,0 тис. тонн.
На підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води обсяги виробництва продукції (робіт, послуг) за січень-листопад цього року порівняно з січнем-листопадом минулого року збільшилися на 13,8%. Тепловими електростанціями та теплоелектроцентралями вироблено 6108 млн. кВт/год. електроенергії.