21 березня 2011, 10:10

108 найменувань нових видів харчової продукції з’являться незабаром у торгівельній мережі регіону.

Фахівці обласної дегустаційної (приймальної) комісії продовжують системну співпрацю з товаровиробниками, підприємцями та виконують безпосередні функції комісії, які спрямовані на захист прав споживачів при затвердженні нових найменувань харчової продукції, дотримання її якісних показників.

У рамках цієї роботи 17 березня відбулося друге у поточному році робоче засідання обласної дегустаційної (приймальної) комісії. Про це повідомляє прес-служба ДП «Луганськстандартметрологія».
9 підприємств області представили на розгляд комісії зразки 6 видів харчової продукції – від 112 нових найменувань, серед них: хліб, хлібобулочні, макаронні, м’ясні вироби, продукція кулінарна, торти тощо.
У цілому, представлена продукція одержала позитивні оцінки членів дегустаційної комісії та рекомендована до серійного виробництва. Найвищу оцінку одержали ПП «Старобільський завод продовольчих товарів» (макаронні вироби) – за смакові властивості та вдале оформлення маркування; ТОВ «Д&М» (супермаркет «Гулівер») м. Краснодон (кулінарні м’ясні вироби) – за оригінальність рецептури та додержання технології; ПП Дацев С.В. м. Рубіжне (бісквітні торти) – за збереження традиційної рецептури з застосуванням сучасної сировини.
Таким чином, 108 найменувань нових видів харчової продукції 9 підприємств області визнані якісними та безпечними. Найближчим часом вони з’являться в торгівельній мережі регіону.
Чергове засідання обласної дегустаційної (приймальної) комісії орієнтовно планується на 28 квітня 2011 року. Заявки на участь слід надавати за тел. (0642) 93-52-68 або на e-mail: Lugansk_Standart@i.ua.