8 підприємств області представили зразки 6 видів харчової продукції – від 61 нового найменування (в т.ч. 22 найменування представили приватні підприємства) на розгляд обласної дегустаційної комісії, восьме робоче засідання якої відбулось 15 грудня в спеціально обладнаному приміщенні ДП «Луганськстандартметрологія».
Серед представленої продукції були хліб та хлібобулочні вироби, м’ясні та м’ясовмісткі ковбаси, заморожені м’ясні та м’ясорослинні напівфабрикати, кекси, печиво та ін.
Оцінювання представлених зразків продукції проводили члени дегустаційної комісії: фахівці харчової галузі, споживчого ринку та з питань цінової політики. Серед них представники Головного управління економіки та Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, представники державних територіальних органів (центру стандартизації, обласної санепідемстанції, Управління у справах захисту прав споживачів в Луганській області і ін.).
Більшість підприємств представили нові зразки продукції для розширення асортименту, проте є серед нових товарів і зовсім новий для нашого регіону продукт – батончики мюслі з фруктозою. Виробник випускає декілька видів батончиків мюслі на основі зернових пластівців з цукатами, горіхами, ягодами та іншими інгредієнтами, при цьому цукор повністю замінено фруктозою. За рекомендаціями МОЗ України продукт не належить до лікувального чи дієтичного і може вживатися всіма бажаючими.
Вся представлена продукція одержала задовільні оцінки членів дегустаційної комісії і рекомендації щодо поставлення на виробництво.
Члени комісії відзначили, що всі підприємства дуже сумлінно підготувалися до представлення своєї продукції. Всі зразки мали привабливий зовнішній вигляд і відповідне маркування.
|