30 грудня 2011, 14:30

Різноманітно святкують Новий рік вищі навчальні заклади Луганщини.

До Нового року у вищих навчальних закладах Луганської області пройшла низка різноманітних святкових заходів. Про це повідомляє управління освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Так, у Луганському національному університеті імені Т.Г. Шевченка відкрилася виставка карнавальних масок «Новорічний карнавал». На її експозиції представлені роботи студентів Інституту культури і мистецтв ЛНУ та Ровеньківського факультету ЛНУ. Всього увазі гостей виставки було представлено більше 30 робіт.
Автори не тільки представили свої витвори мистецтва, але і створили передноворічний настрій гостям заходу: розповіли гороскоп наступного року Дракона. Крім того, символічний Дракон дав можливість присутнім дізнатися свою долю в наступаючому році.
Зазначимо, що подібні виставки проводяться з 2005 року і вже стали традицією.
Крім того, студенти і викладачі Луганського національного університету представили до свят виставу «Острів скарбів», показану на новорічний лад. Традиційний передноворічний капусник у виші вже давно перетворили на мюзикл, ролі в якому виконують викладачі, співробітники та студенти університету. У різні роки в основу мюзиклів ЛНУ лягали популярні твори світової пригодницької класики і найвідоміші казки: «Три мушкетери» Олександра Дюма, «Шерлок Холмс» Артура Конан Дойля, «Навколо світу за 80 днів» Жюля Вірна, «Сніжна королева» Ганса Крістіана Андерсена та ін.
До святкування Нового року готуються й у Луганському державному медичному університеті. Студенти прикрасили аудиторії ялинками та іграшками, вивчили новорічні вірші, підготували пісні та новорічні виступи. Перед католицьким Різдвом усі зібралися, щоб щиро привітати один одного, заспівати різдвяних пісень. З побажаннями веселого Різдва та Нового року відбулася перша спільна зустріч студентів та викладачів підготовчого відділення.
Зазначимо, що на підготовчому відділенні для іноземних громадян розпочався новий навчальний рік. На кінець грудня сформовано шість груп (60 іноземних студентів). З самого початку навчання студенти активно беруть участь у заходах підготовчого відділення та університету. Студенти вже взяли участь у заходах до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом, подивилися виставу у Луганському українському музично-драматичному театрі, спробували готувати страви української кухні. Напередодні новорічних свят студенти зібралися, щоб привітати один одного та викладачів з Новим роком.