27 березня 2012 року заступник голови облдержадміністрації Анатолій Репицький провів засідання Робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на стабілізацію споживчого ринку області. Про це повідомляє Головне управління економіки облдержадміністрації.
Одним із найважливіших питань, яке розглянуто на засіданні – поточна цінова ситуація на споживчому ринку області та опрацювання заходів, направлених на її стабілізацію.
За даними моніторингу цін на продовольчі товари станом на 27.03.2012 року у порівнянні з 23.03.2012 року відбулося зниження середніх роздрібних цін на рис – на 2,8%, крупу гречану – на 3,6%, яйця курячі – на 2,7%, моркву – на 0,6%, буряк – на 2,4%, цибулю ріпчасту – на 1,3%.
За очікуваними даними рівень індексу споживчих цін за І квартал поточного року очікується не вище ніж в середньому по Україні.
Під час засідання Анатолій Репицький відмітив, що завдання регіональної влади – збільшення обсягів виробництва та реалізації товарів місцевого виробництва. «Це дасть нам можливість забезпечити продовольчу безпеку регіону, збільшити прибуткову частину місцевих бюджетів, підтримати і про стимулювати місцевого виробника, а, найголовніше, отримати на полицях магазинів місцеву якісну продукцію за доступними конкурентними цінами», – підкреслив він
Крім того, на засіданні опрацьовані першочергові заходи щодо недопущення необґрунтованого підвищення цін на основні продукти харчування під час «великодніх свят».
|