«У період збирання нового врожаю на території району необхідно посилити контроль за виконанням плану організаційних заходів по забезпеченню пожежної безпеки під час збиральних робіт та проведенні заготівлі грубих кормів», – про це наголосив голова Лутугинської райдержадміністрації Вадим Сафронов на засіданні колегії райдержадміністрації, яка відбулася 26 червня 2012 року.
Зазначено, що з шести добровільних протипожежних формувань району лише в СТОВ «Авіс» на озброєнні знаходиться пожежний автомобіль та ведеться цілодобове чергування. Пристосована пожежна техніка знаходиться у приміщеннях, в яких відсутнє опалення, або на відкритих майданах, вона не повністю забезпечена пальним і мастилами. Агроформування району не організовують цілодобове чергування на пристосованої для пожежогасіння техніці.
В агроформуваннях району на зернотоках слід посилити увагу на заходи з активізації пожежної безпеки на період збирання врожаю, заготівлі грубих кормів та проведення ремонту електромереж, електроустаткування.
«У період збирання нового врожаю на території району необхідно посилити контроль за виконанням плану організаційних заходів по забезпеченню пожежної безпеки під час збиральних робіт та проведенні заготівлі грубих кормів», – наголосив Вадим Сафронов.
Прийнято рішення колегії: запропонувати в термін до 10.07.2012 року головам виконкомів селищних, сільських рад, керівникам підприємств та організацій: розглянути питання «Про невідкладні заходи по посиленню пожежної безпеки на період збирання врожаю», укомплектувати служби охорони праці та пожежної безпеки, встановити попереджувальні знаки біля хлібних нив на період проведення збиральних робіт; категорично заборонити випалювання стерні та ін.
Редакції газети «Трудова Слава», РКП «Районна редакція радіомовлення» разом з представниками Лутугинського РС ГУ Держтехногенбезпеки у Луганській області здійснювати рейдові перевірки протипожежного стану хлібних ланів, зернопереробних та зернозаготівельних підприємств, через засоби масової інформації організувати інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю та рівень протипожежного стану об’єктів, де зберігається і переробляється сільськогосподарська продукція.
|