11 грудня 2013, 13:15

У містах та районах області: День роботодавця пройшов у Попаснянському районному центрі зайнятості.

У Попаснянському районному центрі зайнятості пройшов День роботодавця з метою зміцнення співпраці та партнерських відносин між службою зайнятості і роботодавцями. Ця робота сприяє реалізації права громадян на працю. В заході взяли участь перший заступник голови Попаснянської районної державної адміністрації Роман Власенко, фізичні особи-підприємці та представники місцевих ЗМІ.

Роман Власенко зазначив актуальність і значимість даного заходу, звернув увагу учасників на те, що мета його – обговорення питання працевлаштування незайнятих громадян та інформування роботодавців про послуги служби зайнятості. Також він наголосив, що забезпечення громадян гідною роботою є одним з головних завдань соціальної політики держави. Саме тому Президент України доручив Уряду активізувати роботу зі створення нових робочих місць, зокрема, шляхом реалізації в повному обсязі положень Закону України «Про зайнятість населення».

Директор Попаснянського районного центру зайнятості Людмила Плаунова ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності служби зайнятості та підвела підсумки співпраці з роботодавцями за 2013 рік.

Під час засідання обговорювалися питання працевлаштування безробітних громадян шляхом створення нових робочих місць з компенсацією єдиного соціального внеску за рахунок коштів Фонду, організації професійного навчання під замовлення роботодавців.

Усі присутні ознайомились з роботою консультаційних пунктів з питань укладання трудових договорів, надання консультацій роботодавцям щодо компенсації єдиного соціального внеску, професійного навчання, видачі ваучера та з питань ведення підприємницької діяльності.

Така зустріч надала змогу фізичним особам-підприємцям поспілкуватися не тільки з фахівцями центру зайнятості, але й між собою, обмінятися думками щодо співпраці зі службою зайнятості, проаналізувати та висловити думки щодо підходу до підбору працівників. Заслуговує уваги думка тих, хто раніше неодноразово користувався такою послугою, як отримання дотації, а тепер розраховує на компенсацію єдиного соціального внеску з Фонду загальнообов’язкового Державного соціального страхування на випадок безробіття.

Підводячи підсумки заходу, Роман Власенко звернув увагу присутніх на послуги, які надає роботодавцям районна державна адміністрація, та закликав приватних підприємців до легалізації зайнятості та створення нових робочих місць.