13 грудня 2013, 08:35

Білокуракинський районний центр використовує різні механізми задля збереження трудового потенціалу території.

Забезпечення громадян гідною роботою є одним з головних завдань соціальної політики Президента України Віктора Януковича. Зокрема, у Державному бюджеті України на 2013 рік передбачено 25 млн. грн. для відшкодування витрат роботодавцям за працевлаштованих на перше робоче місце молодих людей, що дозволило компенсувати фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

10 грудня 2013 року пройшов «День відкритих дверей» в Білокуракинському районному центрі зайнятості з інформування різних верств населення щодо надання соціальних послуг на ринку праці. В заході взяли участь перший заступник голови, в.о. голови райдержадміністрації Дамір Нізамов, а також учнівська молодь Білокуракинської ЗОШ №1.

Як зазначив Дамір Нізамов, метою заходу було сформувати позитивне ставлення до робітничих професій та реальний погляд на вибір професії, надання інформації про можливості навчання за професіями, що є актуальними на ринку праці району, сприяння у професійному самовизначенні, ознайомлення випускників Білокуракинської ЗОСШ №1 з можливостями служби зайнятості та популяризація робітничих професій серед молоді.

В умовах жорсткої конкуренції на сучасному ринку праці найважливішим пріоритетом соціальної політики держави є збереження трудового потенціалу та соціальний захист населення від безробіття, особливо тих, хто не здатний ще конкурувати на рівних. До цієї категорії, насамперед, належить молодь. Служба зайнятості використовує різні механізми щодо вирішення актуальних проблем зайнятості зазначених осіб.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Білокуракинського районного центру зайнятості Олена Ворочок ознайомила учнів з ситуацією на ринку праці, особливостями працевлаштування в сучасних умовах, потребі в працівниках за професіями, які користуються попитом на ринку праці.

Під час зустрічі учнів було ознайомлено з роботою центру зайнятості, його структурою, розміщенням функціонально-просторових секторів та послугами, що надаються центром зайнятості для учнівської молоді, наголошено на важливості правильного вибору професії, адже тільки для тих, хто зумів знайти своє покликання, робота стає радістю, сенсом життя.

Даний захід допоміг присутнім зорієнтуватися у нинішній ситуації на ринку праці.