13 грудня 2013, 13:05

Новопсковський район модернізує виробництво задля створення нових робочих місць.

Фото РДА

Забезпечення громадян достойною роботою є однією з найголовніших цілей соціальної політики країни. У відповідності з задачами, поставленими Президентом України, пріоритетами роботи місцевих органів влади є підвищення ефективності взаємодії з працедавцями, направленої на стимулювання створення нових робочих місць.

10 грудня 2013 року відбулась зустріч першого заступника голови Новопсковської районної державної адміністрації Сергія Бєліка з працівниками СП «Айдар-Ан-М’ясо», яке входить до складу Департаменту м’ясопереробки ПАКОВ «Укрлендфармінг» і є одним з найбільших підприємств в Україні.

Директор СП «Айдар-Ан-М’ясо» Руслан Мєшков розповів, що 27 квітня 2013 року в селі Кам’янка Новопсковського району відновлено роботу підприємства, на якому створено 80 нових робочих місць. За власні кошті власника в реконструйований цех по забою птиці придбано нове обладнання: лінію по забою птиці компанії «Мейл» (Голландія) та лінію з виробництва м’яса птиці механічного обвалювання компанії «АМ2С» (Франція). Загальна потужність лінії забою становить 3 тис. голів за годину. Сировиною для переробки є продукції птахофабрик ТОВ Аграрний Холдінг «Авангард».

Відновлення роботи підприємства підвищило життєвий рівень сільських жителів. На даний момент на виробництві працює 107 працівників. Створені належні умови праці для робітників: своєчасно виплачується заробітна плата, надаються відповідні соціальні гарантії. На підприємстві працюють жителі села Кам’янка та сусідніх населених пунктів. Підвезення працівників на роботу здійснюється за рахунок підприємства.

Сергій Бєлік відзначив, що основною проблемою сучасного ринку праці є нестача якісних робочих місць з достойною заробітною платою, тому влада повинна сприяти створенню нових підприємств, саме таких, як СП «Айдар-Ан-М’ясо», завдяки якому значна кількість жителів району отримала нові робочі місця. Таку роботу необхідно продовжувати і надалі.