16 грудня 2013, 16:16

Урочисто відкрито дошкільну групу у Щастинській обласній санаторній школі-інтернаті.

16 грудня 2013 року відбулося урочисте відкриття дошкільної групи на базі Щастинської обласної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату.

У церемонії відкриття взяли участь заступник голови облдержадміністрації Анатолій Івченко та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ірина Цимбал. Вони подарували дітям музичний центр та DVD. За рахунок коштів обласної ради для дошкільнят придбано нові меблі, килими та іграшки.

Як повідомляє Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації, забезпечення дітей дошкільного віку місцями у дитячих садочках – серед ключових пріоритетів нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та роботи обласної влади, спрямованих на розвиток системи освіти.

Відповідно до сучасних світових практик щодо виховання дітей дошкільного віку перед системою освіти поставлене завдання перебудови навчально-виховного процесу на підґрунті розвивальної педагогіки, спрямованої на раннє виявлення здібностей у дітей та їх найбільш повне відкриття з урахуванням вікових та психологічних особливостей.

Потреба у відкритті дошкільної групи на базі Щастинської обласної санаторної школи-інтернату обумовлена збільшенням в області кількості дітей дошкільного віку з групи підвищеного ризику на захворювання туберкульозом, яким вкрай необхідно лікування та реабілітація у спеціалізованому навчально-виховному закладі.

У Щастинській обласній загальноосвітній санаторній школі-інтернаті для дітей дошкільного віку створені всі необхідні умови для відновлення та зміцнення здоров’я у поєднанні з кваліфікованою медико-психолого-педагогічною допомогою.

Як зазначив Анатолій Івченко, у навчально-реабілітаційних центрах реалізується право дітей, у тому числі дітей-інвалідів, на здобуття якісної освіти шляхом спеціально організованого навчально-виховного процесу, який поєднується з психолого-педагогічної, медичної, фізичної та соціальної реабілітацією.

У 2014 році на Луганщині у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України будуть створені 3 навчально-реабілітаційних центри: для дітей з порушеннями зору на базі Стахановської обласної школи-інтернату №2, для дітей з порушеннями слуху у поєднанні з розумовою відсталістю – на базі Червонопартизанської спеціальної школи-інтернату, для дітей з порушенням розумового розвитку в поєднанні з порушеннями мови – на базі Ірмінської спеціальної школи-інтернату.