19 грудня 2013, 11:33

Стан проходження опалювального сезону розглянуто на Всеукраїнській селекторній нараді.

Стан проходження опалювального сезону розглянуто на Всеукраїнській селекторній нараді з питань забезпечення сталої роботи систем життєзабезпечення під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Як повідомляє Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Луганської облдержадміністрації, опалювальний період у Луганській області проходить стало. Аварійно-ремонтні бригади забезпечені необхідними ресурсами. Диспетчерські служби працюють у цілодобовому режимі.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник на селекторній нараді відзначив роботу комунальних служб, які, за його словами, при снігопадах минулого тижня своєчасно розчистили вулиці і дороги в населених пунктах, забезпечили безперешкодну роботу громадського транспорту, доступ людей до робочих місць, об’єктів громадського харчування та медичного обслуговування. До жодного населеного пункту не було обмежено рух автомобільного транспорту.

Так, у Луганській області для оперативного реагування в період снігопадів, ожеледиці, інших несприятливих погодних умов підготовлено 365 одиниць (100%) спеціальної та іншої техніки. На випадок надзвичайної ситуації складено базу щодо додаткового залучення 446 одиниць техніки сільськогосподарських та інших підприємств. Заготовлено необхідний об’єм посипочних матеріалів.

Під час наради особливу увагу було приділено питанню споживання теплопостачальними підприємствами природного газу та стану розрахунків за нього, адже стале проходження опалювального періоду – це не тільки технічні заходи, це також питання економіки підприємств теплоенергетики, стану їх розрахунків за спожитий природний газ.