23 грудня 2013, 13:45

На новорічні свята асортимент луганських товарів поповниться 37 новими найменуваннями.

20 грудня 2013 року відбулося чергове засідання обласної дегустаційної комісії, на яке 8 підприємств області представили зразки 7 видів харчової продукції – від 37 нових найменувань, а саме: хлібобулочні та кондитерські вироби, пиво, хлібці хрусткі, м’ясо птиці в вакуумній упаковці та ін. Про це повідомляє прес-служба ДП «Луганськстандартметрологія».

Усі представлені зразки продукції одержали позитивну бальну оцінку від членів дегустаційної комісії та рекомендовані до серійного виробництва і реалізації на ринку України.

Показовим є те, що виробники Луганщини успішно втілюють сучасні технології, новітню сировину і одночасно зберігають класичні традиційні технології з використанням натуральної сировини, що дозволяє задовольнити широкі вимоги споживачів. Зокрема, на Луганщині розпочато виробництво такої нової для області продукції, як макаронні вироби «Експрес», що виготовлені з борошна «дурум» (з твердої пшениці) та мають скорочений термін приготування, нова лінійка хліба та булочок з солодовими екстрактами, сумішами зерновими (насіння соняшника, льону, вівса, кунжут тощо) та овочевими тощо.

Таким чином, мешканці Луганської області отримають до Новорічного столу привабливу, смачну та корисну продукцію, якість та безпечність якої підтверджена МОЗ України, акредитованими лабораторіями та дегустаційною комісією Луганської області.

При цьому ДП «Луганськстандартметрологія» буде вдячне всім, хто поділиться своїми враженнями про якість продукції в торгівельній мережі, після її затвердження на обласній дегустаційній комісії, тому що першочергова функція ОДК представляти та захищати інтереси пересічних споживачів при затверджені нових видів харчової продукції. Для цього слід телефонувати за номером 93-52-68 або писати на e-mail: Lugansk_Standart@i.ua. Адреса форуму споживачів Луганщини – http://forum.lssmcc.lg.ua/forum/.