24 грудня 2013, 13:31

Від імені обласної влади Сергій Тихоновський привітав працівників архівних установ Луганщини з професійним святом.

23 грудня 2013 року в актовій залі Державного архіву Луганської області відбувся обласний урочистий захід, присвячений Дню працівників архівних установ України. Від імені обласної влади регіональних працівників цієї сфери привітав заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Тихоновський.

«Щодня торкаючись документальних свідчень історичного поступу, ви краще за багатьох відчуваєте відповідальність перед минулим, сьогоденням і майбуттям. Ви як справжні хранителі вічності гідно виконуєте свій професійний і патріотичний обов’язок, щоб донести до майбутніх поколінь пам’ять про наш непростий і цікавий час, – зазначив він. – Праця кожного з вас заслуговує щирої поваги. Немає жодних сумнівів, що ваш професіоналізм і висока відповідальність будуть і в подальшому запорукою дбайливого збереження безцінної національної спадщини».

Він передав працівникам архівних установ Луганщини побажання сил та енергії, міцного здоров’я та сімейної злагоди від голови облдержадміністрації Володимира Пристюка та голови облради Валерія Голенко.

До його привітань приєдналися заступник Луганського міського голови Антоніна Кузьменко та голова обкому профспілки працівників державних установ Сергій Бабушкін.

Як повідомляє Державний Архів області, у святковому заході взяли участь працівники цієї установи, а також архівних відділів і секторів райдержадміністрацій і міських рад області, трудових архівів, архівних підрозділів підприємств, установ, організацій, ветерани.

Завдяки професійній діяльності цих людей стали можливими доступ до документальної бази досліджень складного, а іноді трагічного минулого України, затвердження історичної правди і справедливості, нові досягнення вітчизняної історичної науки. Вони допомагають відновити правду, згадати забуті імена, неупереджено оцінити важливі події, які відбувалися у минулому, а тисячі громадян отримали документальні підстави для захисту своїх конституційних прав.

Про це красномовно говорять нагороди Луганської обласної державної адміністрації та Луганської обласної ради, Державної архівної служби України, Луганського міського голови, Державного архіву Луганської області, які були вручені на святі Сергієм Тихоновським, Антоніною Кузьменко та директором Державного архіву Луганської області Катериною Безгинською.

Згідно з розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації в 2013 році проводився огляд-конкурс стану архівної справи і діловодства серед структурних підрозділів Луганської обласної державної адміністрації. Конкурсна комісія підвела підсумки і визначила кращих. Дипломами ЛОДА були нагороджені департаменти фінансів, агропромислового розвитку та охорони здоров'я облдержадміністрації.

У рамках святкового заходу біло організовано концертну програму, підготовлену студентами Луганської державної академії культури і мистецтв.