25 грудня 2013, 08:35

Попаснянський район проаналізував рейтингові показники за 9 місяців цього року.

23 грудня 2013 року в Попаснянській районній державній адміністрації відбулася робоча нарада під головуванням першого заступника голови Романа Власенка. На порядку денному наради буди розглянуті питання щодо аналізу рейтингових показників за 9 місяців поточного року, за результатами яких здійснюється оцінка діяльності райдержадміністрацій.

Роман Власенко поінформував учасників заходу, серед яких були керівники галузевих управлінь та відділів райдержадміністрації, Пенсійного фонду та Податкової інспекції, про результати рейтингової оцінки.

У цілому, район серед 17 районів області посів 9-е місце. З дев’яти блоків позитивна динаміка спостерігається за такими напрямками: «Споживчий ринок» – 1-е місце, «Інвестиційна діяльність» – 6-е місце, «Населення та ринок праці» – 6-е місце, «Економічний розвиток» – 10-е місце.

Однак, по деяких показниках відзначаються і негативні тенденції, зокрема, це показники «Житлово-комунальне господарство» – 15-е місце, «Охорона здоров’я» – передостаннє, 16-е місце.

Після загальної інформації керівниками районних служб згідно компетенції були надані пояснення по показниках, де спостерігаються негативні тенденції. За результатами наради було окреслено низку актуальних завдань, спрямованих на покращення ситуації за результатами 2013 року.

Підсумовуючи роботу перший заступник голови райдержадміністрації відзначив: «Під час візиту до Росії Президент України Віктор Янукович підкреслив, що те падіння обсягів взаємної торгівлі, яке у нас відбулося за останні два роки, вимагає сьогодні екстреного втручання. Він впевнений, що цю роботу в найближчій перспективі можна скоординувати, і не тільки між Росією і Україною, але й з іншими країнами СНД, щоб повною мірою запрацювала зона вільної торгівлі. Президент також зазначив, що Україна, як головуюча країна у СНД у 2014 році, зробить усе для координації такої роботи. За словами Віктора Януковича, через падіння обсягів торгівлі українські підприємства опинились у складній економічній ситуації. Сподіваємося, що угоди, які підготовлені, і заходи, яких Президент та Уряд будуть вживати, дозволять значною мірою покращити ситуацію найближчим часом».