26 грудня 2013, 08:35

Кіровський голова звітував про виконання делегованих повноважень.

Відбулось чергове засідання громадської ради при виконавчому комітеті Кіровської міської ради. Перед громадською радою виступив міський голова Володимир Патюта зі звітом про виконання виконавчими органами Кіровської міської ради делегованих повноважень за період з 01.11.2012 року по 01.11.2013 року.

У своєму виступі він порушив питання формування місцевого бюджету та недоліків формульного підходу до цього Міністерства Фінансів України. Розповів про роботу депутатського корпусу в плані підготовки та здійснення отримання містом належного фінансування. Зачепив проблеми міста, що виникли в результаті реструктуризації вугільної промисловості, звернувши увагу на те, що землі, на яких знаходились шахти, не належать місту й досі не передані йому Укрвуглереструктуризацією. Міський голова також торкнувся проблем стану доріг у місті, недостатнє фінансування ремонту доріг з державного бюджету.

Володимир Патюта проінформував громадськість про використання 2,5 млн. грн. із бюджету розвитку міста на заклади охорони здоров’я, освіти та культури. Детально зупинився на питаннях завершення газифікації міста та смт. Донецького та газифікації селищ Новотошківського і Червоногвардійського. Розповів про перспективи завершення установлення індивідуального опалення в місті та проведення його в селищах. Керівник міста у своєму виступі проінформував громадськість про проведену роботу зі створення робочих місць.

В обговоренні звіту міського голови взяли участь 7 осіб. Виступаючі цікавилися питанням відповідності закону розрахункової формули при начисленні оплати за користування ліфтом, запропонували також запровадити у місті спортивні змагання для людей з обмеженими можливостями тощо. Члени громадської ради висловили подяку міському голові за небайдуже ставлення до проблем працівників бюджетної сфери, однією з найголовніших його рис, які сприяють ефективному захисту інтересів територіальної громади, назвали чітке слідування букві закону у вирішенні важливих соціально-економічних питань міста. Учасники обговорення звіту міського голови переглянули також відеоматеріал з цього питання.

Учасники заходу також ознайомились із повідомленнями про перспективи створення Єдиного центру надання адміністративних послуг; про розвиток дитячо-юнацького спорту в місті; про використання коштів Фонду охорони навколишнього природного середовища на 2013 рік, з якими виступили представники відповідних управлінь та відділів міськвиконкому. Представників громадськості цікавили  механізми виконання Єдиним центром покладених на нього функцій, які послуги надаватиме створена структура тощо.

Відбулася консультація з громадськістю з питання про розвиток в місті сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Заступник начальника – завідуюча сектором опіки, піклування  й усиновлення служби у справах дітей міськвиконкому Анна Кондратенко звернула увагу, що із 140 дітей (з яких 24 – сироти, 116 – позбавлені батьківської опіки), що знаходяться на обліку у службі, 76,4% влаштовані протягом року на сімейні форми виховання. Громадська рада рекомендувала службі вжити заходів щодо подальшого розвитку сімейних форм виховання на території міста.

Зав. відділом внутрішньої політики міськвиконкому, секретар громадської ради Наталія Нечай проінформувала членів громадської ради про виконання міської цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Кіровську на 2013-2015 роки «Діалог заради реформ: прозора влада і активна громада». Її виступ супроводжувався відеоматеріалами.

На цьому засіданні ради була запроваджена так звана «Міська школа громадського активіста», де представники громадськості будуть ознайомлюватися із формами місцевої демократії, на цьому занятті вивчили поняття та процедуру проведення громадської експертизи.

Розгляд питання про розвиток дитячо-юнацького спорту в місті, його проблем і перспектив громадська рада при виконавчому комітеті провела у формі виїзного засідання в міській дитячо-юнацькій спортивній школі. Завідуюча міським відділом освіти Людмила Колесник та заступник директора школи Тетяна Дьяченко проінформували представників громадськості про умови, в яких функціонує позашкільний заклад, його фінансування, стан матеріально-технічної бази, великі та малі успіхи його вихованців. Вона розповіла, що ДЮСШ наразі відвідують 347 дітей, що становить 17,4% від загальної кількості дітей. Функціонує 4 відділення, в яких працює 27 груп, навчальний процес здійснює 11 тренерів, серед них 1 «Заслужений тренер України» Григорій Сіняєв.

Тетяна Дьяченко зазначила, що діяльність Кіровської ДЮСШ досить ефективна. На Всеукраїнських змаганнях 3 вихованця ДЮСШ посіли І місце, 17 осіб – ІІ місце, 18 осіб – ІІІ місце, 2-є стали Чемпіонами України, призерами України – 2 особи.

Далі члени громадської ради подивилися приміщення плавального басейну та інші приміщення, де проводяться заняття. Вони позитивно відмітили зусилля місцевої влади, міського відділу освіти та ДЮСШ щодо забезпечення функціонування позашкільного закладу, доступні розміри платних послуг для населення порівняно з іншими містами нашої області. Приймаючи рішення, громадська рада порекомендувала місцевій владі при підготовці пропозицій до проекту держбюджету і внесенню змін до нього постійно направляти пропозицію про збільшення фінансування ДЮСШ.