26 грудня 2013, 10:10

У Краснодонському районі обговорили підсумки роботи розвитку соціально-економічної сфери району в 2013 році.

Фото РДА

25 грудня 2013 року в Краснодонській райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Черепахіна відбулося засідання «круглого столу» з активом району щодо розгляду підсумків роботи у 2013 році та перспектив розвитку соціально-економічної сфери Краснодонщини.

Відкриваючи засідання, Сергій Черепахін оголосив рейтингові показники за 9 місяців поточного року, за результатами яких здійснюється оцінка діяльності райдержадміністрації: «Цей рік був вкрай важким, проте Краснодонський район по Луганській області має непогані показники – перше місце з 17 районів області».

У рамках «круглого столу» його учасники обговорили підсумки роботи розвитку соціально-економічної сфери району в 2013 році, а також намітили пріоритети роботи райдержадміністрації у 2014 році.

Присутні відзначили, що поточний рік ознаменувався низкою рішень у різних галузях, які спричинили за собою як позитивні нововведення, так і малі окремі недоліки.

З позитивного, як приклад, у районному ДК смт Новосвітлівка в червні поточного року було відкрито зал дитячої творчості та хореографічний зал. Сьогодні в ньому займається близько 250 дітей. Ще одним істотним плюсом стала перемога на обласному конкурсі розвитку органів місцевого самоврядування двох проектів (Мирне – дитсадок і Хрящувате – вуличне освітлення) на суму 674300 грн.

У цілому 2013 рік приніс позитивні зміни для району, про це повідомила в своїй доповіді начальник економічного розвитку і торгівлі РДА Галина Маляренко. «Перспектива будь-якого розвитку – це насамперед інвестиція», – заявила вона. За її словами, в поточному році район розробив значну кількість проектів (порядку 30), спрямованих на розвиток соціальної сфери.

Усі учасники «круглого столу» підтримали тезу про необхідність посилення економічної складової структури у вигляді інвестицій, що допоможе кардинально поліпшити соціально-економічний стан Краснодонського району. Обговорюючи перспективи, вони зупинилися на головних пріоритетах 2014 року, а саме: якості життя населення, розвитку галузей сільського господарства і промисловості, активізації роботи з залучення інвестицій, розвитку інфраструктури району, а також на інших стратегічних напрямках.

«Нам є над чим працювати в наступному році, а головне є сили і можливості. Президент України Віктор Янукович своїми реформами та ініціативами створив для влади всіх рівнів умови і важелі, завдяки яким ми можемо покращувати економічну та соціальну сфери району», – підбив підсумок Сергій Черепахін.