27 грудня 2013, 08:35

Рубіжне стало переможцем конкурсу Ради Європи «Кращі практики місцевого самоврядування-2013».

Місто Рубіжне стало переможцем конкурсу Ради Європи «Кращі практики місцевого самоврядування-2013», за підсумками якого було нагороджено дипломом за зайняте ІІ місце серед проектів у номінації «Співробітництво громад: об’єднання зусиль та ресурсів» з реалізації практики «Створення комфортних умов породіллям та вагітним у міжрайонному пологовому відділенні Рубіжанської міської лікарні».

У Міністерстві регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України 16 грудня 2013 року відбулась підсумкова конференція цього конкурсу. Він упроваджується Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» вже другий рік поспіль. Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує й Україна

У 2013 році конкурс проводився за трьома категоріями: «Співробітництво громад: об’єднання зусиль та ресурсів», «Місцеві ресурси: пошук та мобілізація на користь громади», «Демократія участі: залучення громадян до справ громади». Загалом було подано 264 заявки, що майже у 3,3 рази перевищує кількість заявок 2012 року. Фіналістами та переможцями цього року став 41 орган місцевого самоврядування різних рівнів, які отримали дипломи та нагороди Ради Європи і Міністерства

Проектом «Створення комфортних умов породіллям та вагітним у міжрайонному пологовому відділенні Рубіжанської міської лікарні» передбачалося вдосконалення організації надання спеціалізованої акушерської допомоги породіллям та вагітним міст Рубіжне та Кремінського району Луганської області, шляхом об’єднання фінансових та матеріальних ресурсів, залучивши до міжмуніципального співробітництва Німецьке Товариство Технічного Співробітництва (GІZ).

Загальна вартість Проекту склала 1932,8 тис. грн.

За рахунок коштів місцевого бюджету 1859,8 тис. грн. були проведені роботи зі заміні вікон та дверей на металопластикові енергозберігаючі, виконаний капітальний ремонт палат (нове покриття із лінолеуму, ремонт системи електропостачання та водовідведення, оздоблювальні роботи), ремонт санвузлів та кімнат гігієни.

За фінансової підтримки Німецького Товариства Технічного Співробітництва (GІZ) для потреб міжрайонного пологового відділення Рубіжанської центральної міської лікарні придбано медичне обладнання та меблі на суму 72,95 тис. грн.