27 грудня 2013, 11:44

На Старобільщині підбито підсумки реалізації в районі завдань і доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем.

Фото РДА

24 грудня 2014 року керівництво районної державної адміністрації за участю голови райради, заступників голови, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, міського та сільських голів, керівників підприємств, установ, організацій розглянули питання порядку денного: «Про реалізацію в Старобільському районі завдань, доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем. Підсумки 2013 року й плани на 2014 рік».

Доповідаючи з цього питання, заступник голови райдержадміністрації з економіки і фінансів Олена Григоренко, зокрема, зазначила: «у поточному році сільськогосподарські підприємства району придбали 4 зернозбиральних комбайни, 11 тракторів та іншої сільськогосподарської техніки на загальну суму 19,6 млн. грн., що на 6,6 млн. грн. більше від показників минулого року. На реконструкцію тваринницьких приміщень в 2013 році витрачено власних коштів 3,6 млн. грн. У нашому районі укладено 12 тисяч 152 договори оренди земельних паїв. Відповідно до умов договорів має бути виплачено людям 37,1 млн. грн. І цей показник на 13,7 млн. грн. більший ніж в 2012 році».

Також, за її словами, за ініціативою Президента України, на виконання програми «Рідне село» населенням Старобільського району були надані документи для отримання дотації за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби в кількості 1721 голова, на загальну суму 665 тис. 750 грн.

Протягом дев’яти місяців 2013 року на території Старобільського району введено в експлуатацію чотири з половиною тисячі квадратних метрів загальної площі приватного житла. За результатами рейтингового оцінювання за дев’ять місяців поточного року Старобільський район зайняв перше місце щодо обсягів введення житла в експлуатацію.

Протягом року зменшено кількість об’єктів незавершеного будівництва на території району. За рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» було введено в експлуатацію газопровід середнього тиску до с. Суханівка.

Проводилися роботи з капітального ремонту об’єктів комунальної власності територіальних громад району. Так, тільки у с. Лиман у дитячому садку «Ромашка» проведено робіт на 35 тис. грн. Також виконано роботи з капітального ремонту дитсадка у Веселому на 100 тис. грн.

Завершено проведення заходів з децентралізації системи опалення міста Старобільськ. На сьогодні всі об’єкти соціального призначення опалюються від блочних міні-котелень, квартири в житлових будинках – від індивідуальних систем опалення.

У житловому фонді міста протягом 2013 року виконувалися роботи з капітального ремонту житлових будинків ОСББ. Виконано роботи на загальну суму 135,5 тис. грн.

На капітальний ремонт мереж водопостачання та водовідведення у 2013 році виконано роботи з реконструкції очисних споруд Старобільського управління «Луганськвода» на загальну суму 235,5 тис. грн.

Щодо планів на наступний 2014 рік, то заплановано завершити будівництво нової поліклініки, реконструкцію Старобільського дитсадка №58. «Будемо продовжувати переводити загальноосвітні навчальні заклади на твердопаливні котли та будувати топочні, відкривати роздатки для забезпечення гарячим харчуванням учнів шкіл», – розповіла Олена Григоренко.

Крім того, у планах на 2014 рік – завершити державну реєстрацію закладів районного центру первинної медико-санітарної допомоги та проведення капітальних ремонтів 6 таких об’єкті на загальну суму понад 6 млн. грн. по проекту модернізації первинної медико-санітарної допомоги. Також планується відкриття сімейних амбулаторій на базі ФАПів у селах з населенням більше 1000 мешканців тощо.

З повним текстом виступу можна ознайомитися на офіційному сайті РДА за посиланням: http://stb.loga.gov.ua/activity/press/news-stb/2013/12/25/news-stb_62196.html.