27 грудня 2013, 13:55

Підбито підсумки соціально-економічного розвитку Попаснянського району в 2013 році.

Фото РДА

27 грудня 2013 року голова Попаснянської райдержадміністрації Ігор Агібалов провів засідання колегії за підсумками соціально-економічного розвитку Попаснянського району в 2013 році та про перспективи розвитку соціально-економічної сфери на 2014 рік.

Для обговорення цього важливого питання були запрошені сільські та селищні голови, керівники установ та підприємств, приватні підприємці, представники громадських організацій району. Також у роботі колегії прийняли участь директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі Луганської облдержадміністрації Андрій Скубак, директор Луганської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Михайло Стоянов, голова районної ради Микола Охрименко, міський голова Юрій Онищенко.

З питання порядку денного доповіла начальник управління економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації Людмила Ніколенко, яка відзначила, що в цілому 2013 рік приніс позитивні зміни для району, бо перспектива будь-якого розвитку – це насамперед інвестиції. У 2013 році завдяки реалізації проектів, спрямованих на соціально-економічний розвиток району, участі наших територій в обласному щорічному конкурсі розвитку місцевого самоврядування, у конкурсі фонду регіонального розвитку залучено понад 5 млн. грн.

Голова райдержадміністрації зауважив на необхідності посилення економічної складової структури у вигляді інвестицій, що допоможе кардинально поліпшити соціально-економічний стан Попаснянського району.

Одним з нових напрямків роботи в 2013 році стало вирішення кадрових питань. Прийнято районну цільову програму «Молодий фахівець», метою якої є створення умов для підвищення якості і рівня життя, успішної адаптації до трудової діяльності й інтеграції молодого фахівця в колектив, залучення випускників ВНЗ до роботи в Попаснянському районі після закінчення навчання. В цьому напрямку була проведена робота зі створення бази даних випускників ВНЗ області з Попаснянського району, проведено зустрічі зі студентською молоддю. І як результат – два випускники проходять стажування у фермерських господарствах Врубівської селищної ради. 15 молодих фахівців району прийняті на роботу у школи.

У сфері охорони здоров'я продовжилася оптимізація мережі лікарняних установ. Активізована робота і знайдено кошти для поліпшення надання кардіологічної допомоги мешканцям району.

Проектом передбачається модернізація об'єктів охорони здоров'я: стаціонарів, амбулаторій ФАПів шляхом проведення капітальних ремонтів будівель, приміщень, заміни вікон, утеплення і благоустрою.

У районі особлива увага приділяється наданню адміністративних послуг. Сьогодні урочисто відкрився Центр надання адміністративних послуг.

Стратегією економічного і соціального розвитку району на період до 2015 року передбачається декілька напрямків, що стосуються сфери життєдіяльності населення. Зокрема, передбачається реліщація таких проектів як «Якісна вода в кожен будинок», «Місто Попасна – затишний і комфортний для проживання районний центр», «Нова якість медичного обслуговування» та інші.

З дев'яти блоків рейтингових показників позитивна динаміка спостерігається по таких напрямках, як споживчий ринок, інвестиційна діяльність, населення і ринок праці. Однак є сфери над підвищенням показників яких треба працювати. Це економічний розвиток, показники сфери ЖКГ, охорона здоров'я.

Обговорюючи перспективи на 2014 рік було акцентовано увагу на якості життя населення, розвитку галузей сільського господарства і промисловості, активізації роботи із залучення інвестицій, розвитку інфраструктури району, а також інших стратегічних напрямках.

Послідовна реалізація поставлених задач надасть можливість у 2014 році закріпити позитивні тенденції 2013 року.

Завершуючи нараду Ігор Агібалов підкреслив: «Успіх економічних реформ Президента України, спрямованих на економічне зростання України, залежить від ефективності діалогу влади та бізнесу та від наших спільних зусиль. Це є запорукою високих соціальних стандартів населення. Потрібно працювати над підвищенням рівня конкурентоспроможності наших підприємств, забезпеченням їм належних умов, втіленням у життя проектів, спрямованих на їх реконструкцію і технічне переоснащення».