30 грудня 2013, 09:35

Відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг у Попаснянському районі.

Фото РДА

27 грудня 2013 року відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг у Попаснянському районі в рамках впровадження програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей».

У заході прийняли участь директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Луганської облдержадміністрації Андрій Скубак, директор Луганської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Михайло Стоянов, голова райдержадміністрації Ігор Агібалов, голова районної ради Микола Охрименко, міський голова Юрій Онищенко, представники органів місцевого самоврядування, управлінь, відділів РДА, громадськість.

Представники влади привітали присутніх з вагомою подією. Ігор Агібалов, Андрій Скубак та Михайло Стоянов перерізали стрічку і урочисто відкрили Центр для гостей свята, в приміщенні якого відбулася презентація його роботи.

Голова РДА зазначив, що відкриття цього об’єкту значно наблизить адміністративні послуги для людей: «Відкриття такого Центру є прагненням створити максимально комфортні та сприятливі умови мешканцям району при зверненні до органів державної влади, впровадити зручний графік прийому мешканців району в Центрі надання адміністративних послуг, скоротити і спростити процедури отримання необхідних документів, унеможливити будь-які корупційні дії з боку посадових осіб, тому що за якістю надання адміністративних послуг кожен мешканець оцінює, наскільки влада турбується про нього та поважає його права».

Також він відзначив, що це є взаємовигідний проект для ЦНАП та відділення «Укрпошти». Підписано Регламент взаємодії між Попаснянською райдержадміністрацією та Первомайською дирекцією державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» щодо надання таких послуг через поштові відділення району. Михайло Стоянов зауважив, що робота таких центрів буде сприяти законодавчій ініціативі з метою врахування реальних інтересів людей. Отримання адміністративних послуг за посередництвом поштового відділення пропонується громадянам як альтернатива існуючій системі надання адміністративних послуг державними органами. За його словами, це наблизить адміністративні послуги до мешканців навіть найвіддаленішого села району.

Діяльність Центру спрямована на забезпечення прозорості та відкритості розгляду звернень, запровадження сучасних форм надання послуг, що сприятиме підвищенню рівня якості життя і що є одним із пріоритетних завдань райдержадміністрації. Реформування системи надання таких послуг – є важливою складовою забезпечення сприятливого бізнес-клімату і запобігання проявам корупції та усунення різного роду посередництва під час їх надання.

Центр, який розпочав роботу в Попаснянському районі, створений для мешканців району, представників суб’єктів господарювання, які зможуть за принципом «єдиного вікна» прозоро отримати більше 46-х адміністративних послуг.

«У ЦНАП будуть надаватися 48 адміністративних послуг з питань архітектури та містобудування, залучені спеціалісти служби у справах дітей. Також будуть залучені спеціалісти з земельних питань, а також питань житлово-комунального господарства, сфери освіти, спеціалісти Попаснянської міської ради. Надалі перелік послуг планують розширити, – повідомив перший заступник голови РДА Роман Власенко. – Для отримання послуги заявнику потрібно буде звертатися в Центр надання адміністративних послуг лише для подачі заяви та вже отримання результату послуги».

Відкриття Центру надання адміністративних послуг Попаснянського району – це вагомий внесок у реалізацію загальнодержавної політики у сфері розвитку бізнесу, дерегуляції адміністративних послуг та дозвільних процедур, ініційованої Президентом України. Це вагомий крок щодо впровадження Програми економічних реформ та одне з ключових завдань 2013 року, визначених Главою держави Віктором Януковичем щодо створення зручних та доступних умов для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг.