14 січня 2014, 13:33

III обласний етап ХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» на Луганщині присвячено 200-річчю Тараса Шевченка.

Як повідомляє управління культури, національностей і релігій Луганської облдержадміністрації, 15 січня відбудеться III обласний етап ХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!». Він пройде у приміщенні Комунальної установи «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва».

У цьому році на конкурс надійшло 130 робіт з усіх шкіл естетичного виховання області. Цей важливий культурно-мистецький захід проводиться на виконання Указу Президента України «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості» та присвячений Шевченківським дням.

Метою цього важливого мистецького заходу є активізація дитячого художнього мистецтва, виявлення та розкриття творчих здібностей учнів класів образотворчого мистецтва, творчій обмін досвідом учнів дитячих художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв області та інших областей України, а також професійна орієнтація вихованців шкіл естетичного виховання для подальшого навчання за цією спеціалізацію у вищих мистецьких навчальних закладах.

Переможці III обласного етапу візьмуть участь у ІV заключному етапі ХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!», присвяченого Шевченківським дням, який відбудеться у місті Канів.

До складу журі обласного етапу конкурсу дитячої творчості увійшли відомі Луганські художники, члени Національної Спілки художників України та провідні фахівці вищих мистецьких навчальних закладів.